Tenger gyümölcsi ánizsszósszal receptHány személyre: 4 személyre
» 500 g kis kockára vágott
tonhalsteak
» 400 g basmati
rizs» 250 ml
tejszín
» 12 nagy garnélarák
» 1
citrom leve és finomra reszelt héja
» 2 evőkanál finomra vágott
kapor» 1 evőkanál ánizslikőr
» fél teáskanál édes piros
paprika» 3 evőkanál extraszűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors
Forraljunk
sós vizet. Szórjuk bele a
rizst, és főzzük puhára 10-15 perc alatt. Melegítsük elő a grillt. Keverjünk össze 2 evőkanál olajat, a
citromhéjat és 1 evőkanál
citromlevet egy tálban.
sózzuk,
borsozzuk. A rákokat és a
tonhalat váltakozva húzzuk hurkapálcikára. Tegyük a nyársakat grilltálcára, majd spricceljük meg olajos keverékkel. keverjük össze a
tejszínt, a likőrt, a maradék
citromlevet, a maradék olajat, a
paprikát és a kaprot,
sózzuk,
borsozzuk. A kebabot süssük 5 percig a grill
rácson, közben fordítsuk meg párszor. Tegyük a
rizst tányérokra, és a te
tejére tegyük a kebabot. Locsoljuk meg a
tejszínes ánizsszósszal és tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>