» 24 nagy garnélarák, megtisztítva és kizsigerelve, » leöblítve és megszárítva » 24 friss bébiparaj, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » finom tengeri só, ízlés szerint » 6 darab(30 cm-es) bambusznyárs, 30 percig » vízben áztatva » 1 púpozott evőkanálnyi finom, száraz faforgács
Tűzhelyre állítható füstölőt használunk. A faforgácsot a füstölő aljának s közepére tesszük. A rákokat egy-egy parajlevéllel körbe tekerjük, felfűzzük a nyársra és olívaolajjal megkenjük, és megsózzuk. Az edényt lefedjük, a rácsot ráállítjuk, majd a nyársakat rárakjuk, és a füstölő alját behajtjuk. 8 percig füstöljük, ezalatt a rákok fényes rózsaszínek és opálosak lesznek.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom