Grillezett yabbie gyömbéres-zöldcitromos mártással receptHány személyre: 6 személyre
» 4 evőkanál
olívaolaj, és még a kenéshez
» 1 zöld
citrom leve
» 3 dkg
korianderlevél, finomra aprítva
» 2 kiskanál frissen reszelt
gyömbér» tengeri
só, ízlés szerint
» 90 dkg yabbie, óriás garnélarák, languszta vagy
» bagy folyami rák, főzés nélkül, páncélban
A grillsütőben közepesen forró tüzet készítünk. Az
olívaolajat, a zöld
citrom levét, a
koriandert, a
gyömbért összekeverjük, és fűszerezzük. Egy nagy fazékban
sós vizet forralunk, és a rákokat beledobjuk, és addig főzzük, míg pirosak lesznek. Kiemeljük őket, és folyó hideg
víz alá tartjuk. Páncéljukat levágjuk és eldobjuk. A rákokat
olívaolajjal megkenjük, grillre tesszük és 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, lefedjük, és 2 percig ismét sütjük.
gyömbéres-zöld
citromos mártással tálaljuk.
Mártás:
18 dkg
majonézt 2 evőkanál zöld
citromlével, 2 evőkanál reszelt, friss
gyömbérrel és negyed kiskanál csípős
paprika-krémmel összekeverünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>