» a sherrypáchoz: » 0,5 dl olívaolaj » 0,5 dl száraz sherry » 6 gerezd fokhagyma, zúzva » 1 kiskanál pirospaprika » fél kiskanál finom tengeri só » 90 dkg bébipolip, megtisztítva » 8 lukullusz paradicsom, félbevágva » 20 dkg kimagozott kalamata vagy nizzai olívabogyó, » elfelezve » 10 dkg paprikával töltött, zöld olívabogyó, » lecsöpögtetve és felkockázva » 3 dkg finomra aprított petrezselyem, a díszítéshez
A pác hozzávalóit egy zacskóban összekeverjük, a felét félretesszük. A polipot a zacskóba tesszük, lezárjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap a sütőt 230 fokra melegítjük. A paradicsomot egy tepsibe tesszük, a félretett pác negyedével meglocsoljuk, és 10 perc alatt megsütjük. A polipot kiemeljük a pácból és a paradicsomok mellé tesszük a tepsibe. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a polip fehér, és opálos lesz. A kész polipot és a paradicsomot az olívabogyóval és a maradék páccal összekeverjük. Tányérokra helyezzük, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom