» 2 vékony deszka, legalább 30 percig vízben áztatva » maroknyi száraz keményfaforgács vagy labdacs, » mint pl. mesquite, hikori- vagy pekánfa » 10 dkg sótlan, puha vaj » 3 dkg tárkonylevél, finomra vágva » 1 evőkanál friss citromlé » 90 dkg közepes fésűkagyló » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint
A grillsütőn a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A faforgácsot a szénre terítjük. A citromos-tárkonyos vajat megolvasztjuk, és a kagylóval összekeverjük, majd a deszkán elrendezzük, és 30 percig sütjük. Addig amíg a kagylók szilárdak és opálosak lesznek.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom