Tészta tenger gyümölcseivel receptHány személyre: 4
» 700 g friss vénuszkagyló
» 2 ek.
olívaolaj» 3 gerezd
fokhagyma felaprítva
» 400 g vegyes tenger gyümölcsi
» 150 ml
fehérbor» 150 ml halalaplé
» 700 g friss vagy 350 g száraz tészta
» 2 ek. frissen aprított
tárkonylevél
»
só,
bors
Kinyílt vénuszkagylókat válogassuk ki. Pirítsuk meg olajban a
fokhagymát, és a kagylót addig, míg az összes kagyló olajos nem lesz. Tegyük bele a tenger gyümölcseit, és pirítsuk tovább.
Öntsük hozzá a hallevet, bort, és forraljuk fel, majd főzzük 10 percig. Zárt kagylókat dobjuk ki.
Főzzük meg a tésztát. Keverjük a szószhoz a
tárkonyt, ízesítsük. Tésztát keverjük össze a szósszal, és azonnal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>