» 1 közepes konyhakész csirke » 12 dkg véres hurka, lehámozva » 2 evőkanál friss zsályalevél » 2,5 dkg olvasztott vaj » Só és őrölt fekete bors
190°C-ra melegítsük elő a sütőt. Gázsütő esetén 5-ös fokozat. Óvatosan lazítsuk meg a csirke nyakrészénél a bőrt, ügyelve arra, nehogy elszakadjon. A zsályalevelek felét és a véres hurkából kikapart tölteléket dugjuk a bőr alá. A bőrét simítsuk el a csirkének és a nyakrésznél a töltelék alá tűrjük be. A lábait kötözzük össze és rakjuk tepsibe. Combját és mellét kenjük meg vajjal. vajjal kenjük meg. A maradék zsályalevelet szórjuk rá. Másfél órán át süssük, vagy míg ropogós és szép piros nem lesz a bőre. Ha megsült 10 percet hagyjuk állni szeletelés előtt.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom