Saláta édesköménnyel, zöldbabbal és ricottával recept
Hány személyre: 4 személyre
» 350 g zöldbab » 250 g ricotta » 45 g fenyőmag » 2 vékonyan szeletelt, zsenge édeskömény » 2 evőkanál frissen facsart citromlé » 90 ml extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
Keverjük össze az édesköményt, a citromlevet és 60 ml olajat. Fedjük le és 10 percre tegyük félre. A maradék olajon pirítsuk meg a fenyőmagot 3 perc alatt. A zöldbabot kissé sós, forró vízben 2 perc alatt főzzük meg. Öntsük le és hideg alatt csöpögtessük le. Papírtörlőn szárítsuk meg. A fenyőmagot, a zöldbabot és a ricottát az édesköményes keverékhez adjuk hozzá, sózzuk, borsozzuk meg, rázzuk össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom