Tegyük a csirkét egy edénybe, és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel,
sózzuk meg, és főzzük 3 órát. Közben szedjük le a keletkező habot.
Amíg fő a csirke, pucoljuk meg a
fokhagymát. A kenyérről vágjuk le a héját, és reszeljük finomra. Keverjük a
fokhagymát, a reszelt kenyeret, a diót, kevés levessel sima masszává. Fűszerezzük a masszát kevés
sóval és
borssal.
Vegyük ki a csirkét a levesből, hagyjuk kihűlni, húzzuk le a bőrét, és tisztítsuk meg a zsiradéktól. Fejtsük le a húst a csontokról, és vágjuk vékony csíkokra.
Keverjük a csirkehús felét a diós masszába, és tegyük egy tálra. Vágjuk ki a
paradicsom szárát, majd vágjuk nyolcfelé. Díszítsük a pástétomot a
paradicsomszeletekkel és a húscsíkokkal.
Keverjük össze a dióolajat a
paprikával, és csepegtessük a pástétomra.
Lepénykenyérrel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>