Távolítsuk el a
padlizsán szárát, és vágjuk a
padlizsánt kb. 1 cm vastag szeletekre.
sózzuk be, és 1/2 órát hagyjuk állni.
Közben vágjuk be a
paradicsomot kereszt alakban, forrázzuk le, öntsük le hideg
vízzel, húzzuk le a héját. Vágjuk négyfelé, vágjuk ki a szárát, vegyük ki a magjait, és a húsát vágjuk apró kockára. A
fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.
Forrósítsuk fel egy edényben az olaj felét. Pároljuk meg benne a
fokhagymát, és keverjük bele a
paradicsomot. Forraljuk fel, majd
sózzuk,
borsozzuk, ízesítsük az
ecettel, és adjuk hozzá a petrezselymet. Ezután vegyük le az edényt a tűzről.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>