» 300 ml sűrített konzervtej » 75 g porcukor » 1 vaníliarúd belseje » 125 g étcsokoládé » 3 ek. vaj » só » 2 ek. portói bor » 1/2 tk. őrölt gyömbér
A sűrített tejet felforraljuk a porcukorral és a vaníliarúd belsejével. Addig melegítjük, amíg a cukor felolvad.
Az étcsokoládét összetörjük, felolvasztjuk a sűrített tejben, majd belekeverjük a vajat és egy csipet sót szórunk bele. Hozzáöntjük a portóit és megfűszerezzük gyömbérrel.
Pudingokhoz, fagylaltokhoz, süteménykehez kínáljuk.
Elkészítési idő: 20 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom