A
krumplit megmossuk, megtisztítjuk héjától, majd feldaraboljuk és egy fazékba tesszük. Hozzáöntünk kb. nyolc dl. vizet, és hozzáadjuk az ételízesítő port, így addig főzzük, amíg puha nem lesz. Ezután megvárjuk, míg kicsit kihűl, és turmixgépbe tesszük. A főzőléből kb. két dl.-t hozzáadunk, így addig turmixoljuk, amíg pépes nem lesz, ekkor a többi főzőlevet is hozzáöntjük. Eközben a
petrezselyemzöldet megmossuk, felaprózzuk, majd a
tejporral együtt a péphez adjuk. Így az egészet összekeverjük, majd visszaöntjük a lábosba a kefírrel együtt, és még kb. 3 percig főzzük, amíg még egyszer fel nem forr. Ezután várunk, amíg egy kicsit kihűl, majd tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>