» 5 dl víz » 1 kiskanál finom tengeri só » 20 dkg hosszúszemű rizs » fél kiskanál mustármag » csipetnyi szárított paprikacső » 2 babérlevél vagy 4 currylevél » 0,5 dl olaj » 10 dkg szárított kókuszpehely » 5 dkg finomra aprított kesudió
Sós vizet forralunk, a rizst beleszórjuk, és kis lángon 15 percig főzzük. Amíg a rizs fő, a mustármagot, a szárított paprikát, a babér-vagy curryleveleket és az olajat összekeverjük. Addig pirítjuk, míg a mustármag lekezd pattogni. A kókuszt és a kesudiót belekeverjük, kevergetve pirítjuk, amíg a kókusz aranyszínű, a kesudió enyhén vörösesbarna lesz. A főtt rizsbe belekeverjük, fűszerezzük, a babér-vagy curryleveleket kiszedjük belőle és tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom