Ráncos burgonya mojomártással receptHány személyre: 4-6
» 3,5 ek. tengeri
só» 24 új
burgonya» A mártáshoz:
» 4 dkg szikkadt fehér kenyér
» 2 gerezd
fokhagyma» 1/2 tk.
só» 1,5 ek. csípős spanyol piros
paprika» 1 ek. őrölt római
kömény» 2 ek. vörösbor
ecet» 5 ek. extra szűz
olívaolaj» 2 pimientos del piquillo
A
burgonyát tengeri
sós
vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet, és alacsony hőfokon tovább szárítjuk a
burgonyát, amíg fehér réteg keletkezik rajta. Eközben a kenyeret 5 percre
vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a
paprikát, a
köményt, a
sót, a
fokhagymát és az
ecetet, majd 2 ek.
olívaolajat, és az egészet összeturmixoljuk. Ezután a
paprikát és a maradék
olívaolajat is hozzáturmixoljuk, és így egy sűrű mártást kapunk. Végül a
burgonyákat tálakra tesszük, majd a mártással kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>