» Mártás: » 2 hosszú piros csili, kimagozva és félbevágva » 8 gerezd fokhagyma, meghámozva » 2 csésze friss petrezselyem » 2 tk. friss oregánó » 1 tk. só » 1/4 csésze friss citromlé vagy vörösborecet » fél csésze extra szűz olívaolaj » 1,5 kg-os csont nélküli marha keresztfartő » só és frissen őrölt fekete bors
Mártás:
Keverjük össze a csilit, a fokhagymát, a petrezselymet, az oregánót, a sót és a citromlevet egy robotgépben. Keverjük hozzá az olajat. Fedjük le egy celofánnal, és tegyük 6-12 órára a hűtőbe. Melegítsük elő a grillsütőt. A húst dörzsöljük be sóval és borssal. Pirítsuk a grillen olajos felével lefelé 4-6 percig. Fordítsuk meg, és süssük még 20-25 percig. Fordítsuk ismét meg, és süssük még 20 percig. Hagyjuk 10 percig hűlni, majd szeleteljük fel. Tegyük tányérra, és kanalazzunk rá a mártásból.
Előkészület: 15 perc.
Sütési idő: 45 perc.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom