New York strip steak fekete borssal és tormamártással recept
Hány személyre: 4 személyre
» Mártás: » 200 g tejföl » 2 ek. aszalt torma » 2 ek. finomra aprított friss sima levelű patrezselyem » 2 tk. dijoni mustár » 2 tk. Worcester-szósz » fél tk. durva szemű tengeri só » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 4 steak lapos marhahátszín, 2,5 cm vastag » 2 ek. olívaolaj » 2 ek. dijoni mustár » 3/4 tk. durva szemű tengeri só » 3/4 tk. frissen őrölt fekete bors
A mártás hozzávalóit keverjük össze. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A steak mindkét oldalát kenjük be olajjal, és fűszerezzük sóval és borssal. 20-30 percig pihentessük. Zárt grillsütőben grillezzük a steakot 6 percig, egyszer fordítsuk meg, és süssük még pár percig. Vegyük le a grillről, és pihentessük 3-5 percig. Mártással tálaljuk.
Elkészítési idő: 18 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom