» 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet báránycomb » 1 kis csomó friss szurokfű (oregánó), nagyjából összevagdosva » 1 kis csomó friss bazsalikom, darabokra tépkedve » 4 evőkanál fokhagymával ízesített olívaolaj » Só és őrölt fekete bors
Lapos tányérra tegyük rá a húst, majd a szurokfüvet, a bazsalikomot és a 3 evőkanál olajat keverjük össze. Sózzuk és borsozzuk. Tegyünk félre a díszítéshez egy keveset a fűszernövényekből. A húst jól forgassuk meg a páclében. Tegyük 8 órára lefedve a húst a hűtőbe. Serpenyőben felmelegített olajon süssük 5-6 percig a pácléből kivett húsokat, süssük át mindkét oldalát úgy, hogy a belseje maradjon rózsaszín. A páclét adjuk hozzá és hagyjuk 1-2 percig a tűzhelyen, amíg jól át nem melegedik a páclé. Díszítsük a félretett fűszernövényekkel.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom