A húst felkockázzuk. Az olajat elkeverjük 0,5 dl
vízzel, a fűszerekkel és egy felaprított
babérlevéllel. Felöntjük a borral és a
citromlével. Belenyomjuk a
fokhagymát és lekeverjük. A húst meglocsoljuk ezzel a páclével és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A
paradicsomokat megmossuk és négyfelé vágjuk. A pepperónit megmossuk, szárukat és magjaikat kivágjuk. A
padlizsánt felkockázzuk.
A húst lecsepegtetjük, és a félbevágott babérlevelekkel, negyed
paradicsomcikkekkel, pepperónival és a
padlizsánnal váltogatva felhúzzuk a pálcára. a nyársakat grillen 10 perc alatt megsütjük, közben a páclével kenegetjük és megfordítjuk. Tálalás előtt
sózzuk,
borsozzuk és
oregánóval fűszerezzük.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>