Bárányszeletek napon szárított paradicsommal recept
Hány személyre: 4 személyre
» 4 bárányfilé (750 g) » 600 g negyedekre vágott újburgonya » 150 g napon szárított, olajos paradicsom » 1 csomó rukkola » 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A sütőt melegítsük elő 250 fokra. Tegyük a burgonyát egy rétegben a tepsibe, locsoljuk meg 1 evőkanál olajjal és jól rázzuk össze. Sózzuk, borsozzuk. Süssük 20 percig. A hússzeleteken éles késsel vágjunk egy-egy zsebet, töltsük meg fokhagymával, paradicsommal és egy kevés rukkolával. A maradék olajat öntsük a serpenyőbe és süssük meg a húst oldalanként 3 perc alatt. A sült bárányt a sült burgonyával és rukkolával tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom