Tőkehal mustáros szósszal receptHány személyre: 4 személyre
» A szószhoz:
» 600 g főző
tejszín
» 400 ml halleves- vagy tyúkhúslevesalap
» 80 g
vaj» 4-8 ek jó minőségű
mustár» A halhoz:
» 1/2 kg
tőkehal (a halárussal filéztessük ki, de a bőre maradjon rajta)
» 1 adagnyi leveszöldség
»
só,
babérlevél» 4 db
borókabogyó» 4 vékony szelet
citrom a tálaláshoz
» olaj a főzőedény bekenéséhez
A szósz elkészítéséhez forraljuk fel a
vajat, a levesalapot, és a
tejszínt egy nagyobb edényben, s főzés közben kevergessük állandóan egy habverővel. Ha a szósz már félig besűrűsödött, akkor adjuk hozzá a
mustárt, ezután tegyük félre és ne főzzük tovább, mert akkor keserű lesz az íze. Most tisztítsuk meg a leveszöldségeket, és a halfőzőedény kosárbetétjét olajozzuk ki. Beleöntünk annyi vizet, hogy a betétet még éppen ellepje. Beletesszük a fűszereket, és a zöldségeket, majd alaposan meg
sózzuk.A halfiléket belehelyezzük a bőrős felükkel lefelé a betétre, majd 6-8 percig pároljuk a gőzben. Eközben a szószt felmelegítjük, a halat pedig egészben tálaljuk. A szósszal, és a zöldségekkel tálaljuk, és pár karika
citrommal díszítjük, mely kiemeli, a hal ízét is.
Szerző:
Edina Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>