» 4 foltos tőkehalfilé, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint » maréknyi száraz faforgács, pl. hikori,- tölgyfa » 4 szelet prosciuttó
A halat az olajjal megkenjük, fűszerezzük. Mindegyik halat egy prosciuttóba csomagolunk, és fogvájóval rögzítünk. Egy alumíniumtálcát megolajozunk, és a halatkat ráfektetjük. A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, és a faforgácsot a parázsra dobjuk. A tálcát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom