Elkészítési idő: kb 45 perc
Energiatartalom: 425 kcal/1786 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, légkeverés esetén 160 fok is elegendő. A halfilét alaposan mossuk át, majd csorgassunk rá
citromlevet, és egyenlőre tegyük félre. A szár
zellert alaposan tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel. A karottát hámozás után karikázzuk fel. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanálnyi
vajat, majd a karottát és a szár
zellert 3-4 percen át pirítsuk benne. Ha elkészültünk
sóval és
borssal fűszerezzük őket.
Vegyünk magunk elé egy tűzálló tálat, kenjük ki és terítsük el benne ez előkészített zöldségeket. A halfilét alaposan ízesítsük be
sóval és
borssal, majd fektessük a zöldségágyra. A maradék
vajat felolvasztás után
rácsorgathatjuk a halakra. A tálat helyezzük be a sütőbe, majd 5 percen elteltével vegyük ki, és öntsük bele a
tejszínt. Ezután tegyük vissza, és további 15 percen át párolhatjuk. A halfilét
kaporral feldíszítve tálalhatjuk, köretként
burgonya vagy
rizs illik hozzá.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>