Pikáns sült kékhal korianderrel és babérral recept
Hány személyre: 4-6 személyre
» 8 dkg sótlan, puha vaj » 20 babérlevél, ollóval apróra vágva » 2 evőkanál egész koriandermag » 2 evőkanál durva tengeri só » 1(1-1,5 kg) egész kékhal, megtisztítva ép fejével » és farkával » 1 citrom, vékonyra szeletelve » 3 cl tárkonyecet » 6 egész fekete bors » finom tengeri só, ízlés szerint
Egy tepsit 2 evőkanál olajjal kikenünk. A maradék vajat, a babérlevelet, a koriandermagot és a sót összekeverjük, és a hal belsejébe kenjük, majd a citromszeleteket is belerakosgatjuk. A halat a tepsibe tesszük, vajjal meglocsoljuk, és 40-45 percig sütjük. Villával ellenőrizzük. A halat tálalásig fóliával betakarjuk. A pecsenyelevet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk az ecetet, a szemes borsot, a tengeri sót, és 1 percig forraljuk. A forró mártást a halra öntjük, és máris tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom