» 70 dkg kis hal egészben, pl. szardínia, folyami sügér, » makréla, ép fejjel és farokkal » 5 evőkanál olívaolaj » 2 babérlevél » 4 evőkanál panko vagy más kenyérmorzsa » 3 dkg finomra aprított olasz petrezselyem » 1 kiskanál szárított oregáno » 1 kiskanál reszelt citromhéj » 1 dl száraz fehérbor
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A halak fejét levágjuk, majd a halat felmetszett oldalukkal lefelé lefektetjük, és a kezünkkel lenyomjuk, hogy kinyíljanak. A gerincüket kivesszük, és a farkukat levágjuk. Megkenünk egy tepsit 2 evőkanál olajjal, beletesszük a babérleveleket, és a halakat is a bőrős felükkel lefelé. A maradék olajat, a kenyérmorzsát, a petrezselymet, az oregánót és a citromhéjat összekeverjük és a halra kenjük. A bort aláöntjük, és 18-20 percig sütjük. Villával ellenőrizzük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom