» citromos-tárkonyos vaj: » 10 dkg sótlan, puha vaj » 3 dkg tárkonylevél, finomra vágva » 1 evőkanál friss citromlé » 2 vékony juharfadeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 4 szelet tükörhal, leöblítve és megszárítva » 45 dkg újburgonya, megsúrolva és elnegyedelve » finomra aprított petrezselyem, a díszítéshez
A grillsütőben a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A vajat, a tárkonyt, a citromlevet összekeverjük. A tükörhalat a deszkára fektetjük, a burgonyát ráhelyezzük, sózzuk,borsozzuk. A vajas keveréket a halra és a burgonyára kenjük, és a deszkát a sütő azon felére tesszük, ahol nincs tűz. Fedővel letakarjuk, és 45 percig sütjük, közben villával ellenőrizzük. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom