Tengerparti sült kékhal receptHány személyre: 4 személyre
» 4 egész(kb.45 dkg) kékhal vagy kékhalfilé, előkészítve, leöblítve
» és megszárítva
» 5 dkg
vaj, megolvasztva
» 1 kiskanál dijoni
mustár» 1 kiskanál friss
citromlé
» 3 dkg finomra aprított
petrezselyem» finom tengeri
só és frissen őrölt fekete
bors,
» ízlés szerint
»
citromkarikák, a díszítéshez
A halak mindkét oldalán 2-3 mély vágást ejtünk, a hasuknál kinyitjuk őket. Az olvasztott
vajat, a
mustárt, a
citromlevet és a petrezselymet összekeverjük, és a halakat kívül-belül megkenjük vele, és
sóval,
borssal fűszerezzük. A tüzet előkészítjük. A grill
rácsot beolajozzuk, a kékhalat bőrös felével ráhelyezzük, nyitva, mint egy könyv. 10 percig sütjük. Megfordítani nem kell, villával ellenőrizzük.
citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>