» 4 egész(kb.45 dkg) makréla, előkészítve, leöblítve » és megszárítva » 5 dkg vaj, megolvasztva » 1 kiskanál dijoni mustár » 1 kiskanál friss citromlé » 3 dkg finomra aprított petrzselyem » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint » citromkarikák, a díszítéshez
A halak mindkét oldalán 2-3 mély vágást ejtünk, a hasuknál kinyitjuk őket. Az olvasztott vajat, a mustárt, a citromlevet és a petrezselymet összekeverjük, és a halakat kívül-belül megkenjük vele, és sóval, borssal fűszerezzük. A tüzet előkészítjük. A grillrácsot beolajozzuk, a makrélát bőrös felével ráhelyezzük, nyitva, mint egy könyv. 10 percig sütjük. Megfordítani nem kell, villával ellenőrizzük. citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom