Banánlevélbe csomagolt tengeri sügér receptHány személyre: 4 személyre
» 1 nagy
banánlevél, friss vagy mélyhűtött és
» kiolvasztott
» 1 egész bébibarramundi megtisztítva és kizsigerelve
» leöblítve és megszárítva
»
olívaolaj, a megkenéshez
» 1 kiskanál
citrombors» 1 kiskanál friss zöld
citromhéj
» tengeri
só és frissen őrölt fekete
bors, ízlés szerint
A sütőt 200 fokra melegítjük. Ha friss a
banánlevél, akkor a középső eret kivágjuk, és eldobjuk. Forró
víz alá tartjuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk, és
vízszintesen félbevágjuk, és egymás mellé fektetjük, hogy a halat betakarja. Ha mélyhűtött, akkor a leveleket szétválasztjuk és hasonló módon elrendezzük, mint a frissnél.
A hal mindegyik oldalán, három-három vágást ejtünk, majd olajjal megkenjük,
citromborssal,
citromhéjjal,
sóval és
borssal fűszerezzük, és a
banánlevélbe tesszük, és az egész halat becsomagoljuk. A csomagokat tepsibe tesszük és 25 percig sütjük. Amikor kész a felső csomagolóréteget lehúzzuk, és a sügért tányéron tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>