» 4 egész(kb. 30 dkg) pisztráng, megtisztítva, » leöblítve és megszárítva » 4 evőkanál olívaolaj, és még a kenéshez » 16 citromszelet, 3 mm vékonyra vágva » 8 ág friss rozmaring » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint
A kertben vagy grillen tüzet gyújtunk. A pisztrángokat a bőrös oldalukkal lefelé egymás mellé fektetjük, a hasukba egy-egy evőkanál olajat, 4 szelet citromot és 2 rozmaringot teszünk. Olívaolajjal megkenjük, fűszerezzük. A halat kiolajozott grillkosárba tesszük, a tűzre rakjuk. A kosárban egyik felét 5 percig sütjük, majd megfordítjuk a kosarat és a másik oldalát is megsütjük. A kosarat addig tartjuk a tűz fölött, amíg a hal átsül. Villával ellenőrizzük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom