» 6 farkassügérfilé (egyenként kb. 15 dkg) » 1 nagy zöldcitrom leve és reszelt héja » 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld » 5 dkg vaj » só és őrölt fekete bors
Nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat. 3 szelet halat rakjunk bele a bőrös oldalukkal lefelé és 3-4 perc alatt süssük meg. A szeleteket fordítsuk meg és a másik oldalukat is süssük készre 2-3 perc alatt. A szeleteket egy fém szűrőkanál segítségével vegyük ki és egy- egy tányérral rakjuk őket. Míg a többi kisült, tartsuk ezeket melegen. A petrezselyemmel együtt a citrom levét és héját rakjuk a serpenyőbe. Sózzuk- borsozzuk és 1-2 percig forraljuk a szaftot. Öntsük rá a halra és tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom