» 25 dkg friss szardella, fej és farok nélkül, törzsük hosszában félbevágva » 3 citrom leve » 2 gerezd fokhagyma apróra vágva » 2 evőkanál extra szűz olívaolaj » durva tengeri só
Hasukkal lefelé fektetve óvatosan nyomkodjuk végig a szardellákat a hüvelyujjunkkal, majd óvatosan szedjük ki a gerincüket egy kis kés hegyével. A bőrös felükkel lefelé fektessük a halalkat egy nagy tányérra egymás mellé. A halakat sózzuk és a citromlé kétharmadát öntsük rájuk. Hagyjuk őket állni ebben a lében 1-24 órán át. Néha locsoljuk meg őket a lével. Ha a halak húsa kifehéredik akkor jó. Tegyük őket tálra és a maradék citromlével és az olívaolajjal locsoltjuk meg őket. A fokhagymát is tegyük rá. Tartsuk a hűtőbe tálalásig lefedve.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom