» 6 szelet fehér kenyér, héj nélkül » 20 dkg vegyes bogyós gyümölcs » 8 dkg finom szemcsés kristálycukor
Vágjunk ki négy kört a kenyérszeletekből és négy kerek süteményformát béleljünk ki vele. Alájuk tegyünk fóliát. Rakjunk félre két szelet kenyeret, a maradék kenyérből is vágjunk fel és a formák falára nyomkodjuk őket. A cukrot és a gyümölcsöt rakjuk egy lábasba és melegítsük addig magas hőfokon, míg meg nem olvad a cukor. Ha feloldódott, forraljuk fel, és 2-3 percig főzzük tovább lassú tűzön. A tűzről vegyük le és hagyjuk kihűlni. A kenyérrel bélelt formákba kanalazzuk. A maradék kenyérből vágjunk ki négy akkora kört, hogy azt rá lehessen rakni a formák tetejére. Rakjuk a töltelékre és nyomjuk rá. Lazán fóliázzuk le és tegyünk rá nehezéket. Hűtsük be egy éjszakára. Másnap borítsuk tányérra, a fóliát húzzuk le róla és tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom