Puhára főzzük a
gesztenyéket, majd leszűrjük róluk a vizet, és mindegyiket kétfelé vágjuk. Kikaparjuk a belsejüket, és áttörjük. Hagyjuk kihűlni, majd utána összekeverjük az 5 dkg por
cukorral és a vaníliás
cukorral, meg a rummal.A cukrot feltesszük a
vízben forrni, és gyakran kevergetjük. Forrás után a képződő habot ecsettel leszedjük, és az edény oldalára lerakódott
cukorkristályokat a folyadékba mossuk. Kb. 10 percig főzzük, és megpróbáljuk, jó e már a masszánk. Ezt úgy tesszzük, hogy belemártunk egy fakanalat, amit utána hideg
víz alá teszünk. Ezek után megpróbáljuk, hogy tudunk e golyót formálni a cukrorból. Ha igen, leveszük a tűzről és békén hagyjuk, míg ki nem hül. Addig felverjük a
vajat, és mikor kihűlt a
cukor, a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a gezstenyét is, és jól alkeverjük. Fontos, hogy jó levegősen keverjük el, mert az teszi habossá a krémet.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>