A megőrölt kávéból kevés
vízzel erős feketét főzünk, majd leszűrjük és hozzáadva 4 dkg cukrot, tovább főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha ez megtörtént, hagyjuk kihűlni. A többi cukrot feltesszük a
vízben forrni, és gyakran kevergetjük. Forrás után a képződő habot ecsettel leszedjük, és az edény oldalára lerakódott
cukorkristályokat a folyadékba mossuk. Kb. 10 percig főzzük, és megpróbáljuk, jó e már a masszánk. ezt úgy tesszzük, hogy belemártunk egy fakanalat, amit utána hideg
víz alá teszünk. ezek után megpróbáljuk, hogy tudunk e golyót formálni a cukrorból. Ha igen, levesszük a tűzről és békén hagyjuk, míg ki nem hül. Addig felverjük a
vajat, és mikor kihűlt a
cukor, a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a már kihűlt kávét is. Fontos, hogy jó levegősen keverjük el, mert az teszi habossá a krémet.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>