Egy lábosban felolvasztom a darabokra tört étcsokit a
tejjel, és félreteszem. A
rizst csipetnyi
sóval egy fazékba teszem, és ráöntök annyi vizet, amennyi ellepi. Felteszem főni, és amikor már magába szívta a vizet, hozzáöntöm a langyos, csokis
tejet. Gyenge lángon kevergetve addig főzöm, amíg megpuhul, majd még melegen hozzáadom a cukrot meg az őrölt
fahéjat, és lehűtöm. A kihűlt
tejbe
rizshez hozzákeverem az apró kockákra vágott
tejcsokit, és fakanállal óvatosan beleforgatom a
tejszínből vert kemény habot.
Tálaláskor a poharakban először a felolvadt, lecsepegtetett málnaszemeket teszem, aztán erre rákanalazom a csokis
tejbe
rizst, végül a te
tejére
tejszínhabot pakolok, és egy hintésnyi
fahéjat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>