Tarka gyümölcskocsonya receptHány személyre: 10-12 személyre
» 3 csomag gyümölcskocsonya-por (pl.
citrom,
eper)
» 18-24 dkg
cukor» 1 csomag vaníliaszósz-por
» 4 dl
tej» csipetnyi
só» 8 dkg
cukor» 25 dkg vaníliafagylalt
A gyümölcskocsonyaport külön edényben, egyenként elkeverjük 4 dl
vízzel és 6-8 dkg
cukorral. Egy-egy lapos,
vízzel kiöblített formába öntjük és lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A vaníliaszósz-port elkeverjük egy kevés
tejjel. A maradék
tejet
sóval és a
cukorral felforraljuk, és a
tejes porral besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, de közben megkevergetjük.
A gyümölcskocsonya formát ki időre forró
vízbe mártjuk ,majd egy bevizezett, lapos tálra borítjuk.
vízbe mártott késsel kockára vágjuk, és kis tálkába halmozzuk.
A fagyit kicsit megolvasztjuk és a vaníliaszószba forgatjuk. A kocsonyát a szósszal tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>