Gyümülcs rizs receptHány személyre:
» 2 csésze
rizs» 3,5 csésze
tej» 15 dkg
cukor» 2 dkg
só» vegyes gyümölcs konzerv, vagy friss gyümölcs
» 1 cs. vaníliás
cukor»
vaj» friss vanília/ha rendelkezésre áll/
» ízlés szerint
fahéj» 3 dl.
tejszín
» málna szörp, vagy málna szirup, esetleg sürítmény,
A
vajban a
rizst megpirítjuk, majd megszórjuk a
sóval,
cukorral, és a vaníliás
cukorral, majd a
tejet beleöntjük. Bele dobjuk a vaníliát, és egy kávéskanál
fahéjat. Lefedjük, majd a legkisebb leglassabb tűzön megpároljuk. Mikor kész, akkor lefedve kihűtjük.
A gyümölcsöt, ha kihűl, akkor feldaraboljuk, majd belekeverjük a
rizsbe.
Felverjük kemény habbá a
tejszínt, ha gondolod, a
tejszínbe egy cs. habfixálót is tehetsz...
Tálalás: A kehely, vagy az edény aljába beöntünk egy kis málna szörpöt, majd a gyümölcs
rizst bele tesszük, és a te
tejére
tejszínhabot nyomunk. A habra díszítésként gyümölcsöt, és kis málna szirupot lehet tenni.
Megéri, egyszerű, és gyors elkészítésű. Ízletes, és gyors nagyon finom,
tejszínhab nélkül 2-3 napig is eltárolható.
Jóétvágyat by. Hóki bácsi.
Szerző:
soldie Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>