Az egyik
ananászt a levélkoronán keresztül hosszában vágjuk ketté és a gyümölcshúst kanalazzuk ki. Öntsük ki a levet az üres héjakból és fóliába becsomagolva rakjuk a hűtőbe. A másik
ananász karikázzuk fel és a héjat szedjük le a húsról. Vágjuk ki a karikák közepét és mind a két
ananász húsát vágjuk fel kis kockákra. Turmixoljunk össze kb. 30 dkg-nyit, a maradékot tegyük félre. 15-20 percig forgassuk a fagylaltgépben a
cukorral összekevert pépesített
ananászt. A hab
tejszínt adjuk hozzá és forgassuk addig a géppel, amíg sűrű és lágy krémet nem kapunk. A félretett
ananászt adjuk hozzá és keverjük addig, amíg olyan kemény nem lesz, hogy gombócokat csináljunk belőle. Szervírozzuk a behűtött
ananászhéjakba.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>