A munkafelületet, amin dolgozni fogunk, és a habkártyát beolajozzuk. A vékony szeletekre vágott nugátot szorosan egymás mellé helyezzük a munkafelületen. A glükózszirupot és a kristálycukrot 0,8 dl
vízzel keverés nélkül, erős lángon karamellizáljuk. Ezután egyből belekeverjük a
vajat, majd a forrásban lévő karamellt ráöntjük a nugátra. A habkártyával a forró masszát egyből elkezdjük összehúzni és hajtogatni, majd ezt addig ismételjük ameddig csak lehetséges, tehát míg megkeményedik a massza. Kb. 30 darabra vágjuk és fél óráig pihentetjük. A végén mindegyiket belemártjuk a temperált bevonóba, rátesszük a pergamenpapírra és a hajlítható szívószál harmonikás részét széthúzva rányomjuk a pralinék te
tejére, ezzel elkészítve a díszítést.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>