A
tejszínt és a
bazsalikomot felforraljuk és 1 percig továbbfőzzük, majd a tűzről levéve 10 percig pihentetjük. A
bazsalikomos
tejszínt újraforraljuk, majd megszűrjük és a finomra vágott
csokoládéra öntjük. A
tejszínt és a
csokoládét addig kevergetjük, amíg a
csokoládé csomómentesen felolvad. Ezután 2 óráig hűlni hagyjuk. A
vajat botmixerrel vagy turmixgéppel belekeverjük a masszába. A habzsákba töltés után a tölteléket belenyomjuk a bonbonhüvelyekbe, majd a temperált bevonót a pergamenpapír habzsákba töltjük és segítségével lezárjuk egy kevés bevonóval a golyókat. Végül a mártóvillával a maradék bevonóba mártjuk a golyókat és a pergamenpapíron elhelyezett pralinékat szárított
bazsalikommal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>