Az ét
csokoládé bevonót apró darabokra vágjuk és a kétharmadát gőz fölött megolvasztjuk, majd a gőzről levéve hozzáadjuk a maradék egyharmadát. A most már folyós bevonót a forma pereméig töltjük, a felesleget a lapkával lehúzzuk. A légbuborékok elkerülése miatt érdemes megütögetni a lapkával a forma oldalát. Ezután a tál fölött, amibe a bevonó volt, megfordítjuk a formát és hagyjuk, hogy a nagy része kifolyjon belőle. Ezután a lapkával lehúzzuk a cseppeket és félretesszük a formát pihenni. A kétféle
csokoládét, a meggyet és a
chilit apróra vágjuk, de a
chiliből a magjait eltávolítjuk. A
tejszínt 1 perc alatt forrásig főzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a
chilit. 10 perc pihentetés után megszűrjük és visszatesszük a tűzre. Ezután hozzáadjuk a
csokoládét és csomómentesre keverjük. A meggyet is hozzáadjuk, ügyelve a gyorsaságra, nehogy a krém megszilárduljon. Az így kapott krémet, miután beletettük a habzsákba, a félretett formákba töltjük és a fanyárssal kicsit megkevergetjük a mélyedésekben lévő tölteléket. 30 percig hűlni hagyjuk, majd a megmaradt bevonót a te
tejére öntjük, a felesleget lapkával lehúzzuk és ismét ügyelünk a légbuborékokra. Elegendő hűlés után egy határozott mozdulattal kiütjük a formából a pralinét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>