» 10-12 tenyérnyi bodzavirág » 2 kg cukor » 6 l víz » 1/2 dkg borkősav » 1/2 dkg citromsav » 1 kk. szalicil
A bodzavirágot leöblítjük, majd egy nagy edénybe tesszük. A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd kihűtjük, és belekeverjük a borkő- és citromsavat. Ráöntjük a bodzavirágra, majd 3-4 napra hideg helyre tesszük. Utána leszűrjük, és hozzákeverjük a szalicilt. Üvegekbe öntjük, lezárjuk, majd hideg helyre állítjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom