A birs
almákat áttöröljük, a szárvégeket kivágjuk. A gyümölcsöt nagyobb darabokra vágjuk. A magházat nem távolítjuk el, mert az nagyon sok pektint tart
almaz. A feldarabolt gyümölcsöt nagyobb lábosban 2,5 l
vízben 60 perc alatt puhára főzzük.
Egy tésztaszűrőt konyharuhával kibélelve megfelelő méretű lábos fölé helyezzük. Beleöntjük a birs
almát a főzőlével együtt. Hagyjuk lecsörögni, amíg teljesen ki nem hűl. Az átfolyt mennyiségből 1,5 litert kimérünk, a
citromlével és a befőző
cukorral felforraljuk. A kakukkfüvet összekötjük, és a lábosba dobjuk. A zselét 4 percig bugyogva főzzük. A kakukkfüvet kidobjuk, majd üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>