A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. Hozzákeverjük a cukrot. A
citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A reszelt
citromhéjat, a
citromlevet, a római
köményt és a pisztáciát a sárgabarackhoz adjuk, lefedve legalább 12 órán át állni hagyjuk.
Másnap felforraljuk, egy másik edénybe áttöltjük, és ismét 12 órán át állni hagyjuk.
A képződött szirupot szűrőkanálon közepes lábosba átszűrjük, és 10 percig főzzük. A sárgabarackot a sziruphoz adjuk, és óvatosan keverve 5 percig főzzük.
A fazekat levesszük a tűzről, a dzsemet azonnal forró
vízzel kimosott üvegekbe töltjük, és lezárjuk őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>