230°C-ra melegítsük elő a sütőt. A pulykát mossuk meg hideg
vízzel és töröljük szárazra egy papírtörlővel.
Egy alacsony peremű tepsibe helyezett
rácsra tegyük a húst. 2 evőkanál
vajjal dörzsöljük be a pulykát, majd
sózzuk és
borsozzuk. Öntsük az
almabort/
almalevet és egy bögrényit az alapléből a tepsibe. Toljuk a tepsit a sütőbe és süssük még 10 percig. Vegyük le 160°C-ra a hőfokot, folytassuk a sütést 1 órán át. A maradék két evőkanál
vajat kenjük a pulykára, öntsük alá a maradék 1 bögre alaplevet és süssük még 1 óráig. A húst locsolgassuk a saját levével. Ha elpárolgott az alaplé, akkor pótoljuk nehogy a pecsenye
zsír odaégjen. Ha a lábak könnyen mozgathatók, akkor kész van (további 1/2- 1 óra).
Tegyük a pulykát egy vágódeszkára vagy tálra. Alufóliával takarjuk le és szeletelés előtt 20-30 percig pihentessük. Addig a tepsiben maradt
pecsenyeléből készítsünk mártást. Vágjuk fel a pulykát és tálaljuk zöldbabbal vagy
burgonyapürével.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>