Össze kell keverni a hozzávalókat és egy evőkanállal, forró olajba szaggatni és kisütni, majd a végén lecsöpögtetni, lekvárral, porcukorral tálalni.
Egy mély tálban a tojást a szódavizzel elhabarjuk, és beleszórjuk a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük, majd 15 percig állni hagyjuk, addig
A főtt krumplit meghámozzuk, összetörjük, majd egy tálba tesszük. A tojássárgájához adjuk a lisztet, a sütőport, a felaprított petrezselymet, a szerecsendi
A krumplit hámozzuk meg, folyó víz alatt öblítsük át és sós vízben háromnegyed óra alatt pároljuk meg.
A tejet dolgozzuk össze a vajjal, a porcukorral és
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, és a leveskockával megfőzzük. Utána áttörjük, és a felaprított hagymával és petrezselyemmel összekeverjük. Sóva
A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd megkelesztjük. Utána a liszthez adjuk, a tojások sárgájával, a porcukorral és a sóval együtt. Annyi l
Felforraljuk a tejet a cukorral, kevés sóval és a vajjal, majd hozzákeverjük a lisztet és mikor már kissé kihült, a tojásokat. Minden ojást egyesével adjuknk
A porcukros lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a cukrot, az aromát, a tojásokat, a tejet és a felszeletelt vajat. Az egészet alaposan
Ugrás a lap tetejére >>