A bárányhúst egy éjszakára bepácoljuk: fogunk egy üvegtálat, abba tesszük a húst, majd
sóval,
borssal megszórjuk, beletesszük a babérlevelet, a
rozmaringot, a felaprózott vörös
hagymát,
fokhagymát, hozzáöntjük a bort, és így a hűtőben állni hagyjuk. Másnap a
sonka zsíros részét megpirítjük, leszűrjük, és ebben a
zsíradékban sütjük meg a csülköket. Ezután jénaiba tesszük, hozzáöntjük a páclevet, és előmelegített sütőben megsütjük. A húst külön tálba tesszük, a szaftját pedig összekeverjük a
tejszínnel, a borral, és az egészet felforraljuk. Ezt a mártást külön tálban tálaljuk.
Ezután elkészítjük a töltött
burgonyát: A
krumplit megtisztítjuk, majd anélkül, hogy a héját eltávolítanánk, megsütjük. Eközben a póré
hagymát felkarikázzuk, és a forró Rama
margarinban megpirítjuk úgy, hogy közben
szerecsendiót adunk hozzá. A
sonka megmaradt, sovány részét felcsíkozzuk, és a
hagymához adjuk. Az időközben megfőtt
burgonyából kivágunk egy darabot, és a tölteléket ide töltjük. A te
tejére reszelt
sajtot szórunk, és egy kis ideig sütőbe tesszük, hogy a
sajt ráolvadjon.
Végül elkészítjük a
fokhagymás
parajpudingot: Forró olajba tesszük az összepréselt
fokhagymát, és a
parajt. Ezeket összepároljuk, eközben a
tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A
parajt pépesítjük, hozzáadjuk a
tojássárgáját, a
lisztet, a felvert
tojásfehérjéket, és ízlés szerint
vegetát szórunk bele. Az egészet összekeverjük, majd kiterítjük, akár egy piskótalapot, és így sütjük meg. Közvetlenül a sütés után, még forrón összetekerjük. Tálalásnál a töltött
burgonyákat, a csülköt, és a
parajpudingot egy tányérba tesszük, majd a
rozmaringos mártással leöntjük őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>