» 35 dkg liszt » 6 tojássárgája » 5 dkg vaj » 0,5 dl rum » 1 g só » 1 citrom » 3 vaníliás cukor » 1 dl tejföl » 5 dkg porcukor » 1 dkg sütőpor » 1 l olaj » baracklekvár » barackpálinka
A lisztet összedolgozzuk a tojások sárgájával, a vajjal, rummal, sóval, a citrom reszelt héjával, vaníliás cukorral, tejföllel, porcukorral és sütőporral. Két részre osztjuk és állni hagyjuk. Utána 2 mm vastagra nyújtjuk, kivágjuk és kiformáljuk, majd az olajban megsütjük.
Porcukorral megszórva és a barackpálinkával elkevert lekvárral kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom