A húst megmossuk, majd lábosba tesszük, úgy, hogy alul legyenek a combok, felette pedig a melle. Annyi
vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk a
zellert, és
sóval ízesítjük. A többi fűszert fűszerzacskóban tesszük a lébe, az egész
hagymával együtt.
A birset megpucoljuk, magházát kivágjuk, felfockázzuk, majd a húshoz adjuk. A
zsírt közben leszedjük a lé te
tejéről.
Ha a hús megpuhult, kiszedjük, a levest leszűrjük, a birset külön félretesszük. A leszűrt levet hozzákeverjük az erőleveshez, majd a kevés hideg
vízzel elkevert
zselatint is hozzáadjuk. Felfőzzük, majd leszedjük a habot a te
tejéről, és leszűrjük.
A húst levesescsészékbe szedjük, rátesszük a birset, majd a levest is rámerjük. Utána hűtőbe tesszük, és amikor megdermedt tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>