A
padlizsánt megtisztítjuk, leszedjük a héját, szeletekre vágjuk, meg
sózzuk, majd
olívaolajban megsütjük. A
hagymát felaprózzuk,
vajban megpirítjuk, majd beletesszük a darálthúst,
sózzuk,
borsozzuk,
oregánóval és
petrezselyemzöldjével ízesítjük. A
paradicsomok héját forró
víz alatt lehúzzuk, szeletekre vágjuk, és ezt is a húshoz adjuk. A húslevet hozzáöntjük, majd kb. 30 percig pároljuk. 4 ek.
liszthez adunk kevés olvasztott
vajat,
tejet,
sót
borsot, majd belekeverjük a három
tojássárgáját. Egy jénait ki
vajazunk, beleszórjuk a zsemlemorzsa felét, beleöntjük a hús felét, rátesszük a
padlizsánt, a reszelt
sajtot, majd ugyanilyen sorrendben egymásra rétegezzük. A te
tejére szórjuk a maradék zsemlemorzsát és a reszelt
sajtot. Meglocsoljuk a
tejes mártással, és így megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>